Pohodniške poti

Vas mikajo prostranstva Pohorja, Kozjaka, vrh Uršlje gore, Smrekovca ali bi raje zagrizli na nekoliko višjo Peco, Raduho in Olševo? Izberite svoj vrh. Prepustite se naravi.

Koroško pokrajino boste najbolje spoznali peš. Eno- ali večdnevno zasnovane ture ponujajo obilo izbire. Koroška planinska pot je s svojimi več kot 230 kilometrih izziv za bolj zahtevne pohodnike. Prav tako tudi mednarodna pešpot E6. Naužijte se naravnih lepot, bogate flore in favne ter nepozabnih razgledov. Koroška vam na vsakem koraku pripravlja presenečenja. Ob poti pa poklepetajte s planinci in si v planinskih domovih privoščite domače jedi na žlico in drugo pristno lokalno kulinariko.

E6 skozi Koroško

Evropska pešpot E6 poteka prek različnih dežel, od Laponske, Baltskega morja, Jadranskega, vse do Egejskega morja. Pot v Slovenijo vodi iz avstrijskega Eibiswalda (Ivnik), prek prelaza Radelj, Radelj ob Dravi, Pohorja, Mislinjske doline, južnih pobočij Uršlje gore, v Savinjsko dolino in naprej skozi osrednjo Slovenijo, Notranjsko, do obale, kjer se slovenski del zaključi.

Na okoli 350 km dolgem delu poti, ki poteka po Sloveniji, je 39 kontrolnih točk.

Theme picker

Raziščite podrobneje

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.