Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

Brezmejna gorsko - kolesarska doživetja

Edinstveno pokrajino med Peco, Uršljo goro in Pohorjem je najbolje doživeti na kolesu. Ljubiteljem gorskega kolesarjenja bo na Koroškem zagotovo zaigralo srce. Vožnja po gozdnih in drugih »stranpoteh« ima veliko prednosti. Ob prostranih gozdovih boste na njih morda naleteli še na kakega domačina, ki vam iz prve roke podal namig za kolesarski podvig ali najboljšo malico na poti.

Med gozdovi in travniki s čudovitimi razgledi so urejene poti, ki so namenjene tako ekstremnemu kot bolj umirjenemu kolesarjenju. Gorski kolesarski park Peca vam ponuja dobro urejene enoslednice (single trail Jamnica) po gozdu, pašnikih oziroma traviščih ter na avstrijski strani gore z 12 kilometri poti (najdaljši flow trail v Evropi). Za gorsko-kolesarski presežek pod zemljo pa se uvršča približno 5-kilometrska razdalja v podzemlju Pece. Skozi Koroško potekajo nekatere daljinske kolesarske avanture, za katere si je treba vzeti več dni. Obiščete pa lahko tudi Black Peak e-bike destinacijo in s pomočjo električnih, gorskih koles prevozite razdalje in raziščete naravo kot še nikoli do sedaj.

V kolesarskih parkih lahko izbirate med nezahtevnimi potmi ali pa si izberete tehnično zahtevnejše spuste. Prepustite se navdihu in naravi. Odkrijte ves prestiž, ki ga ponuja.

Obiščite priljubljeno gorsko-kolesarsko turistično destinacijo

Na poti do visokogorskih postojank in razglednih točk vodijo številne poti. Izberite svojo. Na Koroškem čakajo gorske kolesarje različni izzivi, toda eno je vsem skupno: poti vodijo do najboljših razgledov, do sonca in do prijaznih domačih gostiln in turističnih kmetij. Na Koroškem boste strastni gorski kolesarji našli mnogotere priložnosti za raziskovanje narave.

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.