Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Dravograd

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Muzej Slovenj Gradec Bukovje 13, 2370 Dravograd

V dvorcu Bukovje je na ogled bogata zgodovina plemiške rodbine Kometer. Kmečka zbirka v Libeličah pa pripoveduje zgodbo o življenju preprostega kmečkega človeka.

V dvorcu Bukovje je na ogled razstava o plemiški rodbini Kometer, ki je pisala zadnje veliko poglavje v zgodovini gospostva Pukštajn (1817–1932) ter slovensko kulturo obogatila veliko bolj od marsikatere druge, uglednejše in bolj prepoznavne plemiške rodbine tistega časa. Zgodbo o življenju preprostega kmečkega človeka pripovedujejo že skoraj pozabljeni predmeti s skednjev, kašč, kleti in podstrešij, ki so na ogled v Kmečki zbirki v Libeličah. V obnovljenem delu župnijskega skednja je predstavljeno tradicionalno kmečko gospodarstvo, značilno za območje Libelič. V sosednji stavbi je ohranjena tudi črna kuhinja, ki velja za enega izmed največjih in najlepših tovrstnih ohranjenih ambientov v Sloveniji. Pokončnost in upornost vaščanov pa lepo oriše razstava o koroškem plebiscitu. Na njej predstavljamo dvoletni boj Libeličanov za priključitev k matični domovini

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.