Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Radlje ob Dravi

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Obiščite dvorec Radlje ter spoznajte življenje in delo pionirja sonaravnega gozdarjenja na Slovenskem Franja Pahernika. V svet otroške domišljije pa vas popeljemo z razstavo otroških iger in igrač.

Muzej Radlje ob Dravi domuje v dvorcu Radlje, kjer je osrednja razstava, posvečena rodbini Pahernik. Na njej predstavljamo življenjske zgodbe članov ene izmed najpomembnejših rodbin v Dravski dolini. Med njimi izstopa Franjo Pahernik, gozdarski strokovnjak in pionir sonaravnega gozdarjenja na Slovenskem. Od leta 2005 deluje tudi Pahernikova ustanova, ki danes sledi Pahernikovi ideji o sonaravnem gospodarjenju z gozdovi. V muzeju je na ogled tudi stalna razstava »Gremo rinkico talat«, ki nas vrne v svet otroške igre in domišljije preteklega stoletja na območju Pohorja. Zbirka šteje več kot 360 različnih originalnih in rekonstruiranih igrač. S predstavitvijo iger in igrač starih in prastarih staršev gradimo mostove do svetov domišljije otrok različnih generacij.

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.