Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec

Oglejte si impresivno zbirko Jakoba Sokliča, obiščite eno izmed najstarejših cerkva, kjer so bili odkriti staroslovanski grobovi, ter se sprehodite skozi življenje in delo skladatelja Huga Wolfa.

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec se nahaja v mestnem jedru in se ponaša z obsežno zbirko Jakoba Sokliča, duhovnika, zbiralca in prvega muzealca v Slovenj Gradcu. V njegovi zbirki lahko najdete več kot 1.800 predmetov s področij arheologije, etnologije, kulturne zgodovine, likovne umetnosti in neevropskih kultur. Pristen stik s preteklostjo vam ponuja tudi cerkev sv. Jurija na Legnu, kjer so arheologi odkrili staroslovanske grobove, ki jih lahko opazujete skozi stekleno hodno površino. Slovenj Gradec pa je imel pomembno vlogo že v času rimskega imperija, kar poudarjamo na razstavi Božanskim manom. Rojstna hiša Huga Wolfa s stalno razstavo, v interjerju meščanskega bivalnega okolja s konca 19. stoletja, predstavlja življenje in delo znamenitega skladatelja skozi vsa obdobja njegovega intenzivnega, ekstravagantnega in tudi tragičnega življenja, s posebnim poudarkom na otroštvu v Slovenj Gradcu.

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.