Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

Kulturno izročilo Slovenj Gradca

Začutite izročilo preteklosti, ki se povezuje z bogatim kulturnim utripom sodobnosti. Sprehod po tipičnem srednjeveškem mestu, ki je mestne pravice dobilo pred več kot 750 leti, vas bo očaral s svojo bogato preteklostjo in romantičnim utripom. Slovenj Gradec je že od nekdaj pomembno kulturno središče. Mesto z izjemno ohranjeno prvotno arhitekturno zasnovo predstavlja pomemben urbanistični spomenik. V eni izmed najmogočnejših stavb v mestu, nekdanji mestni hiši, najdete Koroško galerijo likovnih umetnosti, kjer se predstavljajo pomembni avtorji različnih umetnostnih smeri. V spominskem muzeju skladatelja Huga Wolfa pa boste spoznali življenje in delo mojstra samospevov.

Preteklost oživi v Koroškem pokrajinskem muzeju

Po vsej Koroški razpršene zbirke, od izdelkov domače obrti, industrije do sakralnih spomenikov, pričajo o bogati preteklosti regije. Poleg osrednje lokacije v Slovenj Gradcu najdete zbirke in razstave iz bližnje in daljne preteklosti, tudi v muzejih v Dravogradu, Radljah in na Ravnah na Koroškem ter po vseh koroških občinah. V cerkvi svetega Jurija na Legnu lahko skozi stekleno dno opazujete ostanke staroslovanskih grobišč. Običaj spravila lesenih hlodov po Dravi je predstavljen v muzeju splavarstva, izročilo železarstva in knapovskega domovanja pa boste spoznali v muzeju železarstva in rudarskem muzeju.

Doživite utrip umetnosti

Spoznajte pomembne in tuje avtorje različnih umetnostnih zvrsti in tem, ki so na ogled – v Koroški galeriji likovnih umetnosti.

Na kavo Huga Wolfa

Bi želeli spiti skodelico kave? Prav posebno kavo, poimenovano po znamenitem skladatelju Hugu Wolfu, vam ponujajo v kar nekaj lokalih po mestu. Prav tako pa jo lahko kupite v prostorih Koroškega pokrajinskega muzeja ali v njegovi rojstni hiši. Sicer pa v eni izmed najlepših baročnih hiš v mestu doživite ustvarjalni navdih tega izjemnega skladatelja, znanega po samospevih.

Dvorec Rotenturn

Slikovit dvorec z arkadnimi hodniki in lepim baročnim portalom vas bo popeljal v čase grajskega življenja. Danes ima tukaj sedež občina. Morda pa v tem lepem ambientu velja ujeti katero od izvirnih prireditev.

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.