Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

Okusi Koroške

Starim receptom, naravnim, domačim sestavinam, dodamo ščepec sodobnosti in posvetimo čas. Prepustite se bogastvu okusov. Naravno, domače, tradicionalno so besede, s katerimi lahko opišemo kulinarične posebnosti koroške kuhinje. 

Prav posebej smo ponosni na svoje specifične avtohtone prehranjevalne navade in jedi. Te izvirajo iz naravnega načina predelave po domačih, tradicionalnih receptih. Zato koroška kuhinja še premore vrsto jedi, ki so drugod že izginile z jedilnikov; njihova priprava namreč zahteva precej znanja, skrbi in časa. 

Tako vam gospodinje in "birti" še zmeraj znajo pripraviti kvočeve nudlne, štrukle, ožejene žganke, mavželne, mežerle, tovste grumpe ... ,ki h gurmanski izkušnji vabijo že s svojimi nenavadnimi imeni. Posebnost Koroške je njen kruh, črni ali rženi. Pripravljen v krušni peči, po starem, nenapisanem receptu, je še po nekaj dneh nespremenjen in enako okusen kot prvi dan. Koroška slovi po odličnem moštu, tradicionalni pijači, pridobljeni z alkoholnim vretjem soka iz starih sort jabolk. Njena glavna odlika je uporaba neškropljenega sadja in naravni postopek vretja. 

Za pravo dobrodošlico pa vam bo gospodar ponudil domače žganje - nemalokrat najbolj cenjen in dragocen "črničov šnops", za liter katerega je potrebno nabrati kar 22 kg borovnic...

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.