Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

Spoznaj jekleno mesto in Mati Fabriko

Informacije

Information

Informationen

Informacije

S pomočjo zgodb jeklene volje, boste vstopili v zaodrje Raven na Koroškem in spoznali, kako so se mesto in njeni prebivalci skozi čas spreminjali. Vrhunec boste doživeli z  okušanjem odlične “fabriške malice”, ki je predstavljala tudi pomemben del delovnega dne.

Podroben opis doživetja:

Doživetje se začne s sprejemom pred kompleksom stare železarne Ravne - Štauharije, kjer se nahaja tudi enota Koroškega pokrajinskega muzeja.

Vodnik vas bo uvedel v svet Železarne Ravne. Vodenje je obogateno z uporabo sodobnih tehnologij in sicer z očali navidezne resničnosti in “object recognition” mize. 

Nadaljevali boste z obiskom kovačije. Mlad kovač vam bo prikazal procese transformacije železa in predstavil obrt kovaštva. Vsak udeleženec bo dobil tudi možnost, da udari kovaški žig v odpirač za pivo ter ga na koncu dogodivščine, kot trajen spomin, odnese tudi domov.

Sledil bo idiličen sprehod do gostilne Lečnik. Ob tem ne moremo spregledati prve štiri forma viva skulpture, ki dopolnjujejo dediščino mesta Raven in pomena železarstva. Vodnik vas bo popeljal v začetke ustvarjanja skulptur forma viva na Ravnah. Sledila bo okusna “fabriška malica”. Med obedom pa vas bo vodnik seznanil s pomenom tovarniške malice in specifike tega rituala delavcev, ki je bil povezan tudi s strastnim kartanjem.  

Po okrepčilu sledi manjši vzpon na Čečovje, kjer boste spoznali še dodatne zanimivosti razstavljenih skulptur in kjer se vam bo odprl nov pogled na železarno in delavske stanovanjske bloke. Ob sprehodu boste srečali tudi lokalno prebivalstvo v njihovem vsakdanjem življenju. Vse to omogoča še malo drugačen vpogled, zaodrje naše destinacije.

Doživetje se zaključi v Grajski časopisni kavarni Eleonora, simbolu meščanstva in užitkarstva v prostem času. Celotna tura s tem ponudi sprehod od začetkov železarstva z grofi Thurni, prehoda v težko industrijo in kasnejšo obrt in kovaško mojstrstvo, vse do umetnosti in vzbujanja občutka lepote in kulture s forma viva skulpturami.

Kako? To naj ostane skrivnost za sam obisk in pokušino doživetja.

 

Trajanje doživetja: 4 ure

 

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.