Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

Sprostitev v zelenju in gozdni svežini Pohorja

Občutite moč prostranih pohorskih gozdov, ki vam obljubljajo prijetno senco v poletni vročini. Poleg izjemnih podob narave se na vsakem koraku ponujajo priložnosti za dejavnosti na prostem. Ljubitelji gorskega kolesarjenja, se lahko zapeljete s kolesi po razgibanih gozdnih poteh. Ob gosti mreži gozdnih poti in kolovozov skriva Pohorje še številna visoka barja in planje, jezera, rečice s slapovi ter druge naravne bisere, tudi energijske točke. Med drugim tudi Sgermovo smreko – najvišje drevo v srednji Evropi. Odkrijte jih in uživajte! Poti lahko raziščete tudi peš na daljših ali krajših pohodih. Kope in Ribniško Pohorje – osrednji turistični središči na tej strani Pohorja – ponujata široko paleto nepozabnih doživetij.

 

Dotaknite se najvišjega drevesa srednje Evrope

Sgermova smreka na Ribniškem Pohorju oziroma na Zgornji Orlici velja za najvišje drevo v celotni srednji Evropi. Z višino 61,8 m in premerom 113 centimetrov predstavlja izjemen primerek naravne dediščine. Njena starost je ocenjena na več kot 300 let.

Spoznajte edinstven živi svet

Pretežno iglasti gozd pokriva več kot 70 % pokrajine. Poleg gozdov se vam bodo ob raziskovanju narave odprle planje – travišča, ki se razprostirajo na planotah. To so ostanki pašnikov in travnikov, ki so nastali z izsekavanjem gozda. Zaradi opuščanja rabe se planje dandanes ponovno zaraščajo. Na teh kislih pohorskih traviščih boste našli travo volk, dobro pa uspevajo tudi zdravilna arnika in orhideje. Na strmejših predelih planje preidejo v vresave z jesensko vreso, borovnicami in brusnicami. Pohorski gozdovi, travniki in barja so bivališče divjadi, številnih ptic (gozdne kokoši, sove, ujede, žolne), metuljev, hroščev, dvoživk in drugih živalskih vrst.

Posebno doživetje predstavlja sprehod do šotnih barij. Ribniško jezero in Lovrenška jezera je najbolje obiskati peš. Na sprehodu po lesenih brunčah boste odkrili marsikatero naravno posebnost in si odpočili oči ob raznolikih podobah živega sveta.

Območje Natura 2000

Pohorje s svojimi naravnimi in krajinskimi značilnostmi tvori svojevrsten alpski svet. Kar 2/5 je del evropskega omrežja Natura 2000, katere glavni cilj je ohraniti biotsko raznovrstnost za prihodnje rodove.

Spoznajte Pohorje v informacijskem centru

Oglejte si multimedijsko predstavitev in razstavo o razvoju Pohorja skozi čas. V sklopu Centra Kope pa lahko obiščete tudi zeliščarski center. Sicer pa so v sklopu objekta tudi konferenčna dvorana, gostinski del in trgovine z lokalnimi izdelki.

Geološka preteklost pokrajine

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.