Ne spreglejte: TOP 5 pohodniških doživetij na Koroškem

Informacije

Information

Informationen

Informacije

 

Za sprehajalce in za ljubitelje (ekstremnih) podvigov

 

Belina skal, mehki obronki predalpskega hribovja, ki z zelenilom gozdov dajejo značilno veduto, hribovitost pokrajine, prijaznost domačinov: vse to je Koroška. Njeni gozdovi so globoki in temni, tu in tam skoraj neprehodni, a vendar večinoma prepredeni z dostopnimi kolovozi in gozdnimi potmi. Vrhove lahko osvojite po stezicah, ki vodijo do osupljivih razglednih točk.

V dolinah je urejenih mnogo zanimivih tematskih poti, primernih za sproščujoče sprehode, rekreacijo ali pa raziskovalna potepanja.

Ljubitelji gora obožujejo Koroško planinsko pot s pohodi po širnih prostranstvih Pohorja, Kozjaka, Uršlje gore ali Smrekovca in tudi zahtevnejšimi, a vsakega koraka vrednimi, gorski vzponi na Peco, Olševo ali Raduho.

 

Čez Koroško potekata tudi Slovenska planinska pot in Evropska pešpot E6, za ekstremiste pa je okoli Črne na Koroškem na voljo koroški hribovski izziv: 88 kilometrov dolga pot z vzponi na pet najvišjih koroških vrhov– na Uršljo goro, Smrekovec, Raduho, Olševo in Peco.

Ob markiranih poteh lahko pohodniki najdejo toplo zavetje v planinskih kočah, kjer gostoljubni oskrbniki nudijo domačo koroško kulinariko in prijazne nasvete.

 

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.