Podzemna doživetja

Raziskovanje skrivnostnega podzemlja, kamor ne posveti naravna svetloba, je posebna dogodivščina. Podzemlje si lahko ogledate peš, odkrivate s kajaki ali se iz ene v drugo dolino zapeljete s kolesi.

Nahajališča rude med Peco in Uršljo goro so odkrili že Rimljani. V letih dejavnega rudarjenja je nastalo več kot tisoč kilometrov rovov, kjer lahko še danes prisluhnete zgodbam o življenju rudarjev in občudujete čudesa narave. Podzemlje Pece, turistični rudnik in muzej, je s ponudbo unikatnih podzemnih avantur in doživetij ena izmed osrednjih turističnih atrakcij čezmejnega UNESCOVEGA Geoparka Karavanke. V samo osrčje gore se lahko zapeljete z vlakom in nato podzemlje raziskujete peš. Tisti, željni več adrenalina, pa lahko podzemlje raziskujete s kolesom ali zaveslate po zalitih delih rovov s kajakom. Še daljšo tradicijo turističnega odkrivanja podzemlja Koroške ima Huda luknja, ki je pravi podzemni biser osamelega Krasa. Tu boste v spremstvu vodičev doživeli pravi adrenalinski treking.

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.