Koroška. Čarobna (tudi) v belem.

Drugačna zimska doživetja

Zima na Koroškem – čarovnija doživetij na snegu.

Koroška izžareva svojsko lepoto v vseh letnih časih, za nekatere pa je najbolj čarobna pozimi, ko se odene v visoko snežno odejo. Povsod je videti biserno belino snežnih kristalov, na katerih mavrično odsevajo žarki zimskega sonca, potoki pa so vkovani v iskreči se led ...

Ne spreglejte:

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Info:

Katero smučišče je najbolj primerno za vas?

Smučišča na pobočjih Pohorja, kot tudi v dolinah, nudijo obilo užitkov izkušenim smučarjem in še posebej pa so primerna za začetnike in družine z otroki. Relativno majhna smučišča, vendar zaradi tega bolj varna, logistično enostavnejša, bolj prisrčna.

Gorsko turistični center Kope

Tako začetnike kot smučarske mojstre navduši največji smučarski center Koroške, gorsko turistični center Kope, ki se razprostira na zahodnem in najvišjem delu Pohorja. S svojimi smučišči, posodobljenimi žičniškimi napravami in hotelsko apartmajskimi objekti v zimskih mesecih slovi še kot središče zabave na Koroškem.

Smučišče Ribnica na Pohorju

Obiskovalci smučišča Ribnica na Pohorju najdejo vrhunsko namestitev v sodobnem apartmajskem naselju. Ribnica na Pohorju je odlična zimska destinacija, še posebej prijazna otrokom in smučarjem začetnikom. Najmlajši uživajo na otroškem poligonu, ljubitelje zimskega pohodništva pa navdušijo skoraj neomejene možnosti izletov po okoliških pohorskih planjah...

Smučišče Črna na Koroškem

Če želite smučati po istih progah, kjer so svoje kariere začeli številni vrhunski športniki, morate nujno obiskati smučišče Črna na Koroškem, ki sega skorajda v samo vas olimpijcev.

Smučišče Poseka Ravne na Koroškem

Poseka ni samo vrhunsko urejeno smučišče, ampak kot del športno rekrativnega centra –obiskovalcem nudi široko paleto možnosti za indoor športe in wellness razvajanje.

 

Koroška – veliko več kot smučanje

Če pa imate na zimskih počitnicah radi še druge aktivnosti, teh na Koroškem ne manjka. »Zunajsmučarska« ponudba namreč temelji na posebnostih, prilagojenih in namenjenih vsem, ki jim zima predstavlja sprostitev, avanturo ter igre na snegu in ledu.

Ljubitelje ustvarjanja v snegu bo zagotovo privlačilo tekmovanje v gradnji snežnih gradov. Prireditev poteka zadnji vikend januarja na Matevžavih travnikih v Črni na Koroškem, kjer že več kot četrt stoletja ekipe gradijo snežne gradove. Program dogodka je namenjen tudi otrokom in družinam. Pustite se presenetiti lepoti ledenih gradov!

Na Koroškem vas čaka pristna prijaznost, značilna za te kraje, in individualno razvajanje vsakega gosta posebej. Zimskih doživetij na Koroškem ni mogoče hitro pozabiti in marsikdo se sem redno vrača, če ne drugače, pa v mislih, s prijetnimi spomini. Vabljeni, da zimo na Koroškem doživite tudi vi.

Theme picker

Smučanje na Koroškem

Koroška nudi smučarske proge, ki so primerne tako za zahtevne smučarje, kot tudi družine z otroki.

Preverite smučišča na Koroškem: gorsko smučarski center Kope, smučišče Ribnica na Pohorju, smučišče Črna na Koroškem, Poseko in športni center Ravne, Smučišče Rimski vrelec Kotlje in smučišče Bukovnik.

Gorsko turistični center Kope

Gorsko turistični center Kope leži na skrajnem zahodnem in najvišjem delu Pohorja nad Slovenj Gradcem ter predstavlja osrednji smučarski in rekreacijski center Koroške. Smučišče sestavlja več kot 8 km urejenih smučarskih prog, ki jih povezujejo dve štirisedežnici in šest vlečnic. Poleg smučanja so tod idealne razmere za krpljanje, tek na smučeh, smučarsko pohodništvo in še veliko več, tako da Kope v zimskih mesecih slovijo še kot središče zabave na Koroškem.

Smučišče Ribnica na Pohorju

Smučarske proge na Ribnici na Pohorju so primerne tako za najmlajše in začetnike kot tudi za bolj zahtevne smučarje in deskarje, zato so idealna izbira za družine in šole v naravi. Nastanitve nudi sodobno apartmajsko naselje. Najmlajši bodo zagotovo uživali na otroškem poligonu. Ljubitelje aktivnosti v naravi navdušijo skoraj neomejene možnosti zimskega pohodništva, turnega smučanja ali smučarskega pohodništva po planjah Ribniškega Pohorja.

Smučišče Črna na Koroškem

V Črni boste lahko smučali, kolikor boste želeli, tudi do onemoglosti, saj tod gneče in čakanja v vrsti ne poznajo. Z eno samo vlečnico dolžine 800 m, pa s 15 ha uporabnih površin oziroma 3 kilometri prog različne konfiguracije omogoča doživetja vsem vrstam smučarjev. O vrednosti smučišča priča tudi dejstvo, da so na njem naredili svoje prve zavoje domači vrhunski smučarji – olimpijci.

Tek na smučeh

Tek na smučeh je možen na pohorskih planjah na Kopah, v Črni na Koroškem in v bližnji dolini Bistra, v Športnem parku na Ravnah na Koroškem, v Kotljah in odseku kolesarske poti po Mislinjski dolini med Dovžami in Mislinjo. Zanimive proge, z zagotovljenim dodatnim zasneževanjem in razsvetljavo, so urejene še ob bližnjem Breškem jezeru, na avstrijski strani, ob vznožju Pece.

Turno smučanje

Pohorske planje med Kopami in Ribniškim Pohorjem ponujajo obilo možnosti za turno smučanje in smučarsko pohodništvo. Ob ugodnih vremenskih in snežnih razmerah so možni vrhunski doživljajski turni spusti po pobočjih Pece, Raduhe in Olševe. Predvsem prva je zanimiva za turne smučarje, še posebej za tiste, ki se raje spuščajo kot vzpenjajo, saj je z avstrijske strani omogočen žičniški prevoz tik pod vrh gore, na nadmorsko višino 1.950 m.

Zimsko pohodništvo

Tako rekoč celotna regija je primerna za krajše sprehode in tudi za celodnevne zimske pohode v naravo. Priljubljena je sprehajalna pot po pohorskih planjah med Kopami in Ribniškim Pohorjem.

Zahtevnejši zimski cilji planincev so Peca, Uršlja gora, Raduha in Olševa. Za zahtevnejše vzpone in ture je priporočljivo najeti vodenje lokalnih planinskih vodnikov.

Gradovi kralja Matjaža

Prireditev, ki na Koroškem po obisku in odmevnosti odstopa od ostalih, že 30 let poteka zadnji vikend v januarju v Črni na Koroškem. Osrednjo prireditev predstavlja družabno tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov. Sledi nedeljski program, namenjen otrokom in družinam, in možnost ogledov ustvarjenih snežnih mojstrovin vse dokler vremenske razmere to dopuščajo.

Po aktivnem dnevu uživajte v okusih Koroške

Ste že poskusili kvočeve nudlne, štrukle, ožejene žganke, mavželne, mežerle, tovste grumpe?

H gurmanski izkušnji vabijo že s svojimi nenavadnimi imeni! Posebnost Koroške je tudi kruh iz krušne peči, h katerem se prileže kozarec domačega mošta – tradicionalne pijače, pridobljene z alkoholnim vretjem soka iz starih sort jabolk.

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.