Koroška. Zakladnica presenečenj!

Koroška. Pustite se presenetiti.

TOP kulturna doživetja na Koroškem

Informacije

Information

Informationen

Informacije

Info:

Kulturna dediščina in tradicija Koroške

Odkrijte bogato zapuščino prednikov ter spoznajte tradicijo, ki je skrbno čuvana v muzejih in etnoloških spomenikih. Umaknite se v galerijo in začutite kulturni utrip Koroške. Ali pa se podajte v naravo, kjer vas bodo pozdravile številne skulpture na prostem, imenovane Forma viva. Kulturna krajina Koroške vas ne bo pustila ravnodušne – z bršljanom prerastli dvorci in obzidja ali dobro ohranjeni objekti odstirajo skrivnosti preteklosti in vzbujajo radovednost. Prisluhnite zgodbam o legendah in življenju nekoč …

Podajte se v svet tehniške dediščine – preverite, kako so nekoč pridobivali svinec, kako so talili steklo, oglejte si najstarejše ohranjene objekte železarstva. Ali pa vas mogoče bolj premami več kot 160 let star še delujoči mlin na vodni pogon?

Gotovo vas bo presenetila tudi tradicija ustvarjanja izdelkov iz medu in satja – lahko jih boste tudi okusili. Ali pa spoznali druge raznolike izdelke izpod spretnih rok domačinov. Obdelava lesa, železa in drugih materialov je namreč botrovala k razvoju različnih rokodelskih in umetnostnih obrti na Koroškem, ki se ponašajo z mojstrsko ravnjo.

Theme picker

"Čeprav je to ena najmanjših regij v Sloveniji,
je toliko bolj raznovrstna in slikovita!"

Dejaven oddih v objemu narave

Dejaven oddih v objemu narave

Zakladi narave in dediščina preteklosti – jemljejo dih in ponujajo navdih. Vabijo h kolesarskim in pohodniškim doživetjem v hribih ali dolini, k dejavnemu odkrivanju skrivnosti podzemlja Pece in srečanju z reko na splavu. Koroška vas vabi na zmenek z naravo in ustvarjalno spoznavanje preteklosti, vse dni v letu.

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot - doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Pot v skupni dolžini 510 km vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo in naprej na Hrvaško, kjer se zaključi ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Pot v Sloveniji je dolga 145 km in poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah ter po urejenih kolesarskih poteh. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona med...

Razišči Explore Herausfinden Istražiti

Theme picker

Želite namig za doživetja?

send
x

Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete.

*indicates required

S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja:

Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.